ФУТБОЛ. Дитячий футбольний чемпіонат «Євро-2012» пройде в Кишиневі з 5 по 13 травня 2012 року. Турнір організований за ініціативи посольств України і Польщі в Республіці Молдова, а також Дитячого центру «Дон Боско». 

Про це оголосили на спільній прес-конференції в Кишиневі посли України і Польщі в Молдові Сергій Пирожков і Богуміл Люфт, повідомляє УКРІНФОРМ.

«Особливість дитячого турніру «Євро-2012» полягає в тому, що участь у ньому беруть не професійні гравці, які займаються футболом або є членами футбольних клубів чи шкіл, а любительські команди, а головна мета турніру – дати дітям можливість спілкуватися зі своїми ровесниками», – зазначив посол України Сергій Пирожков.

Очільник польського дипкорпусу Богуміл Люфт підкреслив, що «кожна з команд символічно виступатиме під прапором однієї з країн-учасниць Євро-2012: Італії, Франції, Польщі, Іспанії, Англії, України, Росії та Греції».

У змаганнях візьмуть участь команди дітей віком від 7 до 11 років і від 12 до 14 років.

У турнірі беруть участь дві команди з Придністров'я, які, за словами дипломатів, вирішили виступати під прапором України.

Сергій Пирожков і Богуміл Люфт запросили для участі в турнірі прем'єр-міністра Молдови Влада Філата і лідера Придністров'я Євгена Шевчука.

Фінальний матч і нагородження переможців відбудеться в неділю, 13 травня.