Сто хлопчиків і дівчаток з Донеччини свої зимові канікули проводили на Тернопільщині. Приїхали вони якраз на Різдвяні свята. Тож, як самі зазначили, це був тиждень не просто відпочинку, а незабутніх та яскравих вражень.

«У нашому краї зберегли традиції святкування Різдва: це — колоритні коляди, віншування, вертепи. Важливо, щоб усі діти мали змогу стати частиною  таких звичаїв. Гадаю, наші юні гості з Донеччини наступного року вже  навчатимуть колядок своїх друзів у себе вдома», — зазначив зокрема голова облдержадміністрації Степан Барна, який і ініціював приїзд донецької дітвори на Тернопілля.

Тож насамперед хлопчиків і дівчаток з Донбасу ознайомили з прекрасними народними традиціями родинного відзначення Різдва Христового. Більше того, співробітники природного заповідника «Медобори»  організували для дітей майстер-класи з плетіння дідухів і виготовлення солом’яних павуків, а згодом провели й цікаву екскурсію в тутешньому музеї природи.

На дітвору з Донецької області чекали також захоплюючі та пізнавальні подорожі до двох християнських святинь — Марійського духовного центру в Зарваниці та Свято-Успенської Почаївської лаври. Побували маленькі гості й у Збаразькому замку.

А наприкінці різдвяних канікул донецькі діти зустрічалися з головою Тернопільської облдержадміністрації Степаном Барною. Разом колядували, віншували. А за добру коляду, звісно, хлопчикам і дівчаткам з Донбасу вручили пам’ятні дарунки та солодощі.