ПОЗИЦІЯ. Прем’єр доручив з’ясувати причини гальмування іпотечного кредитування

Під час понеділкового засідання Кабінету Міністрів глава уряду Микола Азаров висловив незадоволення темпами реалізації соціальної ініціативи Президента «Доступне житло». У зв’язку з цим він доручив відповідальним органам, у першу чергу Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, з’ясувати причини гальмування іпотечного кредитування. При цьому Прем’єр заявив, що має намір заслухати керівників тих регіонів, де взагалі не укладені угоди на придбання доступного житла.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, нещодавно Микола Азаров уже звертав увагу на необхідність ретельніше опрацьовувати шляхи реалізації програми здешевлення вартості іпотечних кредитів. Зокрема профільному міністерству доручено докладати більше зусиль для популяризації цієї програми.

Крім того, глава уряду зобов’язав віце-прем’єр-міністра — міністра охорони здоров’я Раїсу Богатирьову в найкоротший термін вирішити питання забезпечення дитячих онкологічних лікарень потрібними ліками. За його словами, ситуація, коли онкохворі діти залишаються без потрібних їм медикаментів, — неприпустима.

«Цю проблему треба зняти в стислі строки, Раїсо Василівно, розберіться з цим питанням, вивчіть шляхи його вирішення — треба знайти спосіб забезпечення дитячих онкологічних лікарень всіма необхідними препаратами», — заявив Микола Азаров.

У цьому контексті він дав доручення створити спеціальну Урядову комісію з перевірки дотримання вимог законодавства з питань закупівлі лікарських засобів за державні кошти для лікування дітей з онкологічними захворюваннями, зокрема онкогематологічними, а також із забезпечення належної якості, безпечності та ефективності цих медпрепаратів. За вказаними пунктами буде перевірено діяльність МОЗ, Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій, Київської та Севастопольської міських адміністрацій.

До Урядової комісії увійшли представники Державної фінансової інспекції, Антимонопольного комітету, Державної служби з лікарських засобів та Національної академії медичних наук. Комісія розпочала роботу з 16 липня, про результати перевірок вона має прозвітувати перед главою уряду в десятиденний строк. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»