Досі електромобілі їздили вулицями Києва та Львова. Третім містом у країні, де з’явились електромобілі, став Тернопіль.

Нині на Тернопільщині майже 80% викидів шкідливих речовин — від автотранспортних засобів з бензиновими й дизельними двигунами. За словами директора департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Ореста Сінгалевича, у краї кілька гібридних автівок, придбаних за рахунок коштів Кіотського протоколу, які переважно використовують у міліцейських підрозділах. Тішить, що Тернопільська міська рада звертає увагу на ситуацію з атмосферою.     

 Тим часом міський голова Сергій Надал зазначає, що місто нині одне з найзеленіших та екологічних у державі. Тут останнім часом намагаються поповнювати парк тролейбусів. А тепер ось обласний центр отримав безкоштовно від представництва компанії, що популяризує в Україні електромобілі, екологічний автомобіль, вартість якого — майже мільйон гривень. Автівку репрезентували днями в середмісті. Першим її випробував міський очільник.

«Дуже м’яко й гарно їде», — так висловив він свої враження. А ще додав, що електромобіль — це чисто й дешево.  Отримане екоавто передали для потреб управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Поки що електромобіль заряджатимуть у гаражі. Представники компанії, які його популяризують, твердять, що є намір разом із міською радою подбати про встановлення в Тернополі кількох зарядних пристроїв.