У СВІТІ. Мер філіппінського міста Бунаван Едвін Елоре, де недавно був спійманий один з найбільших в світі гребнистих крокодилів, відмовився відпускати тварину в національний заповідник.

За його словами, він прив’язався до крокодила на прізвисько Лолонг і не бажає з ним розлучатися, повідомляє ТСН з посиланням на Philippine Daily Inquirer.

«Велику частину свого вільного часу я проводжу з крокодилом. Зараз я сприймаю його як власного сина», ─ наголосив Елоре, описуючи свої почуття до Лолонга.

«Ми в змозі подбати про крокодила. Уряд провінції, а також інші впливові люди пообіцяли надати допомогу у догляді за твариною», ─ каже мер.

Незважаючи на свої заяви про небажання відпускати Лолонга, мер був змушений визнати, що не зможе перешкодити переїзду Лолонга, якщо його відправку до заповідника підтримає населення Філіппін.

Поки ж крокодил живе в огородженій водоймі в селі в межах Бунавана. При цьому Елоре зазначив, що в даний час в місті ведеться будівництво парку, де Лолонг міг би жити.

Питання про необхідність переїзду Лолонга до заповідника було піднято у зв'язку зі станом здоров'я тварини. Крокодил відчуває сильний стрес, через який відмовляється приймати їжу – він нічого не їв з 3 вересня, з дня, коли був спійманий.

Як заявив чиновник, він був би самим нещасною людиною в світі, якби дізнався, що здоров’ю крокодила дійсно щось загрожує, йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Лолонг був спійманий селянами під час полювання. Вважається, що саме цей гребнистий крокодил винен у загибелі місцевого рибалки і 12-річної дівчинки. Експерти вважають, що тварині близько 50 років. Довжина його тулуба складає 6,4 метра. Важить Лолонг приблизно тонну.