ЖАХ! 26 березня о 21:15 у Чернігові в 90-квартирному 5-поверховому житловому будинку по вул. 50 років ВЛКСМ стався потужний в вибух у квартирі на першому поверсі…

Чи думала того тихого вечора 93-річна бабуся, що незабаром опиниться в лікарні з переломами ребер? Не менш несподіваним став такий поворот подій і для 9-річного хлопчика, котрого госпіталізували з травмами живота та попереку, а також 25-річного молодика з ранами голови та голені. Яким чином було випущено «джина» з газових труб, котрий зруйнував 4 та пошкодив 26 квартир зараз з’ясовує слідство: 44-річна господарка квартири вже нічого не зможе розповісти, а господар отримав 99% опіків тіла.

Вибуховою хвилею розбиті вікна й балконні рами в кількох десятках осель, в тому числі й сусідніх будинків. У двох квартирах частково обрушилися в підвал бетонні перегородки, підлога та стеля.

У ліквідації надзвичайної ситуації брали участь 323 працівники та 38 одиниць техніки з різних служб, в тому числі 92 співробітники та 16 автомобілів МНС. На місці події створено штаб на чолі з першим заступником голови облдержадміністрації Станіславом Прокопенком. Рятувальниками ліквідовано пожежу, яка сталася внаслідок вибуху, розблоковані двері кількох квартир і евакуйовано 61 мешканця. Для постраждалих розгорнутий пункт життєзабезпечення. За допомогою автокрану та спецінструменту проводиться розбір завалів та закріплення пошкоджених конструкцій будинку. 25 людей тимчасово поселені в готелі «Градецький», а інші виявили бажання розміститися у родичів чи знайомих.

Матеріальні збитки від надзвичайної ситуації та затрати на ліквідацію її наслідків встановлюються, – повідомляє начальник ТУ МНС у Чернігівській області Володимир МУХА.

Фото прес-центру ТУ МНС в Чернігівській області