Дівчатам є з кого брати приклад. Олімпійська колода колись стала золотою для Ніни Бочарової. Фото із соціальної мережі Facebook

На олімпійській базі в Конча-Заспі триває монтаж сучасного обладнання, яке Мінмолодьспорту закупило для потреб національної збірної зі спортивної гімнастики.  «Уважно стежу за цим процесом», — написав міністр молоді і спорту Ігор Жданов  у мережі Фейсбук.

За його словами, вже встановлено гімнастичний кінь, колоду, змонтовано паралельні бруси, дівчата вже пробують різновисокі бруси, хлопці стрибають на новому батуті. Монтується сучасна гімнастична доріжка, кладуться нові мати. Також на базі лежить закуплений міністерством гімнастичний килим. Тепер у нашої збірної буде два сучасні килими на для різних потреб.

Обладнанням спортсмени та тренери задоволені. Як зазначає тренер Олега Верняєва Геннадій Сартинський, дуже важливо, що це саме ті снаряди, на яких проходитимуть змагання під час Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Все це неабияк підвищить якість тренувального процесу.

Днями на базі мають також встановити нові килими для боротьби. На підході обладнання для інших олімпійських видів спорту. Однак  треба враховувати, що процес державних закупівель та постачання спортивного інвентарю досить складний і тривалий. «На жаль, часто виникають обставини, які від нас не залежать. Це стосується зокрема нового обладнання для кульової стрільби. З нашого боку все було зроблено. Однак німецька поліція, посилаючись на рішення свого уряду, відмовилася видавати дозвіл на ввезення в Україну малокаліберної гвинтівки 5,6 мм. Очевидно, це пов’язано з бойовими діями на сході України. Такі перешкоди і різні нюанси виникають постійно, — поділився своїми  тривогами з читачами соцмережі посадовець.

Однак спортсмени чекають від нас реальних справ,  міністерство зобов’язане робити це за замовчуванням. Насамперед це стосується заміни застарілого інвентарю. Не все у нас виходить так, як має бути в ідеалі. На те, як бачимо, є різні й об’єктивні причини. Принаймні, вже можемо звітувати про такі перші позитивні результати нашої роботи на прикладі спортивної гімнастики», — зазначив Ігор Жданов.

Як відомо, Кабінет Міністрів  надав понад 17 мільйонів  гривень на закупівлю спортивного інвентарю. У міністерстві обіцяли провести закупівлі і встановити нове обладнання для спортсменів до кінця року. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»