ВИСТАВКА.  У рамках виставкового проекту «Митці Вінниччини — до ювілею області» в академічній залі обласного краєзнавчого музею відкрилася виставка художника Миколи Лукашенка. В експозиції митець представив роботи двох яскравих періодів своєї творчості — символічний, близький до абстракції живопис та пленерні роботи на теми рідного міста.

« Як лише побачу мальовничий куточок, то серце вже й каже брати у руку пензля», — зазначив він.

Та, звісно, скаже! Це ж Тульчин, який, за висловом великого художника поетичного слова Павла Тичини, «весь в історії іскристий». Його вулиці пам’ятають ходу багатьох відомих поетів і письменників, музикантів та архітекторів, полководців і вельмож. Сьогодні окрасою міста і, власне, всього Надбужжя, є палац Потоцьких. Магнати часто запрошували до себе відомих у світі художників, таких як Лампі, Бачареллі, які гостювали і водночас малювали картини, а місцеві  живописці училися у них майстерності. Тож Тульчин здавна багатий художниками.

Микола Лукашенко народився у цьому місті, і все його життя пов’язане з ним. У доробку художника переважають пейзажі і натюрморти. Він багатий духовно, пише ікони, тривалий період займався розписом храмів. Нині зосередився на роботі в своїй майстерні. Його твори є в обласному музеї, у приватних колекціях у нашій країні та за кордоном.