20 фермерів Рівненщини скористалися торік коштами обласного бюджету для ведення господарства. Позики по 50 тисяч гривень під 2 відсотки річних вони повертатимуть 5 років. Найбільше коштів залучили здолбунівські та гощанські господарі.

— Оскільки фермерство — одна з головних форм господарювання на землі в нашому краї, то традиційно місцева влада як може підтримує фермерів, —  каже голова асоціації фермерів та приватних землевласників Дмитро Українець. — Звісно, можливості обласного бюджету були не надто широкі. Та вже є обласна програма підтримки фермерських господарств на наступне п’ятиріччя —  2016—2020 роки. Зокрема передбачено, що на закупівлю техніки, пального та засобів захисту рослин у 2016-му фермери отримуватимуть по 100 тисяч гривень пільгових кредитів, а на реконструкцію тваринницьких приміщень та оновлення поголів’я — по 200 тисяч.

До речі, рівненські фермери забезпечують щонайменше 70% внутрішньообласного ринку овочів та картоплі.  Вони солідарні з тими, хто обстоює спрощений сільськогосподарський податок: це, кажуть, допоможе їм залишитися на плаву в умовах зони вільної торгівлі. І наводять конкретний приклад: нещодавно Євросоюз на вимогу своїх фермерів додатково надав 500 мільйонів євро на порятунок молочної галузі.