ЕКОНОМІЯ ЗРОСТАННЯ. На кону боротьби з кризою – майбутнє Іспанії. Про це заявив премєр-міністр країни у парламенті. Основне завдання уряду – повернути довіру ринків, яку Мадрид стрімко втрачає. Рекордно заощадливий проект бюджету не переконав ані інвесторів, ані населення Іспанії. У те, що країні не знадобиться допомога ЄС вірить тільки іспанський уряд.

Маріано Рахой підкреслив: «Іспанії необхідно терміново зменшити державний дефіцит, аби виконати цілі, поставлені Євросоюзом, і нарешті вийти на економічне зростання і створення нових робочих місць».

Робочих місць в Іспанії потребує кожен п’ятий, а поміж молоді – кожен другий. Однак заплатити за відновлення економіки ціну, встановлену урядом, іспанці не бажають. Незважаючи на критику, Маріано Рахой вже пропонує цю ціну підвищити. На додачу до заощадження 27 млрд євро, яке передбачає проект бюджету цього року, Маріано Рахой хоче зекономити ще 10 млрд євро. Урізати фінансування пропонують галузі охорони здоров’я і освіти, за які відповідають регіональні уряди.

Copyright © 2012 euronews