В Одесі викривають нечистих на руку чиновників. Під час обшуків, проведених у приміщенні Одеської ОДА на Канатній, 83, затримано працівника відділу держінспекції з питань захисту прав споживачів. Йому інкримінують отримання хабара — 25,5 тисячі гривень.

Тим часом претензії представники Феміди заявили і до тих, хто начебто перебуває серед її служителів. Цими днями повідомлено про підозру судді Київського райсуду м. Одеси Сергієві Реві у прийнятті заздалегідь неправосудних рішень. Серед іншого суддя з порушенням процесуальних норм та не встановивши строку для оскарження визнав громадянина недієздатним і призначив йому опікуна. Внаслідок таких дій двоє неповнолітніх дітей громадянина, які мали право на його спадок, залишилися без майна.

Нечисті на руку чиновники погоріли на хабарі. Фото прес-служби прокуратури Одеської області

В іншій цивільній справі суддя неправосудним рішенням фактично переклав кредитні зобов’язання одного підприємства на інше. За даними прокуратури, ще 2004-го Сергій Рева виніс кілька рішень щодо майна покійного власника одеської телекомпанії «Чорне море». Саме за його ухвалами елітний маєток та офіс бізнесмена переписали на нових власників. І все це відбувалося, доки чоловік перебував у комі.

Вища рада юстиції ще в лютому 2014 року внесла подання до Верховної Ради України про звільнення судді Київського райсуду м. Одеси С. Реви з посади судді за порушення присяги. Питання це, однак, не вирішено й досі. Зауважимо, що притягувати до кримінальної відповідальності суддю можна лише тоді, коли Верховна Рада зніме з нього суддівську недоторканність.