Кабінет Міністрів України затвердив план міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції (АТО). Відповідне розпорядження уряду №10-р від 13 січня опубліковано на сайті Кабміну, повідомляє телеканал 112 Україна.

«Затвердити план міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції. Міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям забезпечити виконання плану міжвідомчих заходів», — йдеться у розпорядженні, підписаному прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

Також вищевказаним центральним і локальним органам влади доручено щомісяця до 10 числа надавати Міністерству соціальної політики України інформацію про стан виконання плану міжвідомчих заходів для її узагальнення та подання Кабміну до 25 числа.

Згідно з документом, для учасників АТО, звільнених із військової служби, служби в правоохоронних органах та членів їх сімей організовується професійне навчання, «спрямоване на формування навичок ведення підприємницької діяльності».

Також розглядається можливість спрощення першочергового прийняття на роботу в правоохоронні органи. Крім того, передбачено сприяння утворенню груп підтримки самодопомоги і взаємодопомоги для учасників АТО.

Згідно з розпорядженням уряду, повинно бути забезпечено співробітництво підрозділів, що проводять облік учасників АТО з військовими підрозділами з метою направлення для проходження військової служби за контрактом, для тих хто виявив таке бажання.

Станом на грудень 2015 року статус учасника АТО в Україні отримали 101 тис. 580 осіб.