Вчені з Китаю заявили про завершення будівництва марсохода для першої місії КНР до Марса, яка запланована на 2020 рік. Про це в понеділок, 8 липня, повідомляє газета Global Times.

Відзначається, що місія передбачає вихід апарату на орбіту Марса, посадку і переміщення його поверхнею. Китайські вчені мають намір вивчити атмосферу, рельєф, геологічні характеристики, особливості магнітного поля «Червоної планети». Отримані дані можуть дати відповіді на питання про походження і еволюцію Марса і всієї Сонячної системи.

Марсохід Mars 2020 отримав роботизовану руку

На Марсі виявлено свіжий кратер від потужного вибуху

На Марсі виявили передбачувані ознаки життя

У 2017 році стало відомо, що Китай розраховує відправити космічну місію до Марса і стати першою країною, яка поєднає в ній орбітальні і наземні дослідження. За словами головного конструктора проекту Чжан Жунцяо, робота ведеться за трьома напрямками: орбітального апарата, посадкового модуля, а також марсоходу.

На Марсі знайшли дорогоцінний мінерал олівін

Curiosity надіслав з Марса сенсаційну новину

На Червоній планеті ростуть марсіанські гриби

Орбітальний апарат отримає дані про атмосферу «Червоної планети», її магнітне поле, температуру і ландшафт, а марсохід вивчить поверхню планети і проведе тестування обладнання, яке буде використовуватися в наступній місії для збору зразків ґрунту і скельної породи.

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»