КОНТАКТИ

Спільно з Організацією економічного співробітництва та розвитку Кабмін розробив стратегію, яка підвищить конкурентоспроможність деяких секторів економіки

Уряд зацікавлений у досвіді Організації для створення максимально сприятливого інвестиційного клімату. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв в Києві на зустрічі з делегацією ОЕСР.

"Ми активно займаємося дерегуляцією економіки. Тільки за минулий квітень парламент прийняв півтора десятка законопроектів, спрямованих на спрощення умов ведення бізнесу в Україні", - зазначив Андрій Клюєв. Однак, за його словами, влада зіткнулася з низкою проблем: якщо навіть парламент ухвалює закон, а потім для його виконання Кабінет Міністрів затверджує всі підзаконні акти, то ці рішення не виконуються чиновниками на місцевому рівні.

"Незважаючи на те, що є політична воля Президента та керівництва уряду на проведення реформ, нас абсолютно не задовольняють темпи їх втілення. Ми поки не можемо поміняти менталітет тисяч чиновників, які всіляко намагаються чинити опір виконанню прийнятих рішень", - зая???вив урядовець. Він також підкреслив, що, незважаючи на це, уряд цілеспрямовано працюватиме над реалізацією намічених програм, серед іншого застосовуючи досить жорсткі заходи, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.

Під час зустрічі було обговорено проект ОЕСР "Стратегія секторної конкурентоспроможності для України". За словами Виконавчого керівника Програми конкурентоспроможності Євразії Антоніо Сомма, загальною метою проекту є прискорення економічних реформ та покращення бізнес-клімату. Зокрема, публікація "Стратегія секторної конкурентоспроможності для України", яка буде підготовлена за результатами першої фази програми наприкінці 2011 року, має надати рекомендації щодо збільшення інвестицій та покращення торгівлі в обраних секторах економіки. Антоніо Сомма повідомив, що українські та міжнародні експерти попередньо в якості пріоритетних обрали кілька секторів сільського господарства, сферу енергоефективності та альтернативної енергетики, а також літакобудування. На стадії обговорення - внесення до цього переліку сектора транспортної інфраструктури.