КРИМІНАЛ. Митницею виявлено незаконне переміщення партії товарів народного споживання вартістю понад 905 тисяч гривень. Про це УНН повідомили у прес-службі ДМСУ.

З Китаю до Іллічівського морського торговельного порту на адресу одного з вітчизняних підприємств надійшов контейнер із товарами народного споживання. Під час оформлення попередньої декларації для направлення вантажу до митниці призначення декларантом були надані документи з визначеним переліком товарів.

Водночас під час проведення митного огляду вантажу було встановлено, що фактично в контейнері перебувають товари народного споживання у значно ширшому асортименті та суттєво більшій кількості. Серед них: різноманітні м’які дитячі іграшки  та іграшки із пластикових матеріалів, жіночі ремінці та сумки й фурнітура до них, біжутерія, дивани, автомобільні запчастини та навіть туристичні ножі.

Невдала спроба переміщення товарів загальною вартістю понад 905 тисяч гривень, які переміщувалися із приховуванням від митного контролю через подання митному органу, як підстави для переміщення товарів, документів, які містять неправдиві дані щодо наявності, найменування, кількості товарів та їх виробника, закінчилася складанням протоколу про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України.

Наразі зазначені товари народного споживання вилучено. Справу передано до суду.