Президент Віктор Янукович висловив співчуття Президенту Ісламської Республіки Пакистан Асіфу Алі Зардарі у зв’язку з авіакатастрофою. Від імені українського народу глава держави передав слова підтримки рідним та близьким загиблих.

Також співчуття пакистанському народові, рідним та близьким загиблих у зв’язку з авіакатастрофою висловив Прем’єр-міністр Микола Азаров. «В Україні з глибоким сумом сприйнято звістку про авіакатастрофу, внаслідок якої загинули люди, — йдеться в урядовій телеграмі. — Разом з усіма громадянами вашої держави ми поділяємо біль непоправних втрат та висловлюємо щире співчуття усьому пакистанському народові».

Як повідомляє агентство Reuters, минулої п’ятниці неподалік від міжнародного аеропорту столиці Пакистану Ісламабада зазнав катастрофи  Boeing-737 місцевої авіакомпанії Bhoja Airline. Усі 127 людей, які перебували на борту літака, загинули. До того ж, є жертви на землі — авіалайнер упав на населений пункт, внаслідок чого загинуло 11 чоловік. За попередніми даними, причиною катастрофи стали погані погодні умови.

У свою чергу ІТАР-ТАРС передає, що Boeing, який зазнав аварії, був в експлуатації 27 років і майже повністю вичерпав ресурс.

Слід зазначити, що у неділю в Пакистані ще два пасажирських лайнери ледве уникли катастрофи. В одному випадку під час посадки у літака лопнули покришки, в другому — в майже готового до злету літака виявили витік пального.   

У зв’язку з цими авіапригодами влада Пакистану ввела повну заборону на здійснення польотів для всіх приватних перевізників на невизначений час. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»