Впродовж цього року інфраструктура Маріуполя має суттєво змінитися на краще, місто стане значно привабливішим. Про такі перспективи розповів під час недавніх відвідин південного форпосту України голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. «Маємо амбітні плани щодо Маріуполя, — запевняє він. — Орієнтовно у цьому році плануємо майже 700 мільйонів гривень вкласти у розвиток міста тільки з обласного бюджету. Також є попередня домовленість з великим бізнесом щодо спрямування на міську інфраструктуру не однієї сотні мільйонів гривень».

За його словами, кошти підуть насамперед на місцевий водогін, який планують зробити «нормальним і європейським», щоб у кожній квартирі будь-якого міського будинку можна було без застережень пити воду з крана. А затим упорядкувати водовідведення та каналізації, відремонтувати теплотраси, забезпечити будинки теплом, термомодернізувати соціальні об’єкти (насамперед сучасне й ефективне утеплення стосуватиметься лікарень, дитячих садочків та шкіл), зрештою зробити давноочікуваний ремонт доріг.

До речі, такі інфраструктурні перетворення обласна влада планує не тільки у Маріуполі — визначено ще чотири міста, де реалізують такі самі проекти: Краматорськ, Слов’янськ, Костянтинівка та Бахмут (офіційно Артемівськ). Позитивні перетворення мають відбуватися і в решті населених пунктів області, адже, як запевнив голова ОДА, кожен район чи місто отримає не менше 50 мільйонів гривень на інфраструктурні проекти. Тобто кошти з обласного бюджету тепер ітимуть не тільки на розвиток обласного центру, як раніше — тепер їх розподілятимуть між усіма населеними пунктами Донеччини. Тому на відміну від попередніх років неодмінно слід використати немалі бюджетні гроші та допомогу від бізнесменів справді за призначенням.