ПЕК. Голова Державного агентства з управління державними корпоративними правами та майном Дмитро Колєсніков провів нараду, метою якої було вирішення питання щодо реалізації на внутрішньому ринку коксівного вугілля, що видобувається державними підприємствами.

До обговорення проблеми збуту вітчизняного коксівного вугілля було залучено представників Міністерства енергетики та вугільної промисловості, ДП «Вугілля України», асоціації «Укркокс», ДП «УХІН», а також керуючих металургійних підприємств. Вирішення цього питання дасть змогу знизити соціальну напругу в регіонах, де шахти виконують містоутворюючу роль, та сприятиме забезпеченню стабільної роботи вугледобувних підприємств, передає прес-служба Держагентства. 

За результатами наради компанії-споживачі коксівного вугілля, серед яких Корпорація «ІСД», ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ПАТ «Донецький металургійний завод», ТОВ «ІСТЕК», ПАТ «Євраз — ДМЗ ім. Петровського», ТОВ «Метінвест Холдинг» взяли на себе зобов’язання щодо закупівлі у 2012 році концентратів коксівного вугілля у державних вугледобувних підприємств обсягом понад 1,5 млн т.

За словами Дмитра Колєснікова, щомісячні зобов’язання, що взяли на себе металургійні підприємства, повністю вирішать проблему збуту коксівного вугілля до кінця поточного року.