ЗАПОЗИЧЕННЯ. Мінфін України здійснив випуск євробондів з дохідністю 9,25% річних (дохідність знижено на 9,50—9,75% завдяки попиту інвесторів на цінні папери) і з терміном погашення 24 липня 2017 року. Його лід-менеджерами виступили JP Morgan, Morgan Stanley, Troika Dialog і VTB Capital. Обсяг заявок від 260 інвесторів досяг майже $7 млрд. Понад 75% позики було розміщено серед першокласних інвесторів із США, Великобританії й континентальної Європи.

Востаннє Україна розміщувала єврооблігації в лютому 2011 року. Тоді Мінфін залучив $ 1,5 млрд терміном на 10 років під 7,95%. Цього року випуск єврооблігацій неодноразово переносили через несприятливі умови на зовнішніх ринках та небажання уряду залучати ресурси за ставками, вищими за 10%.

«Відсутність стабільності на європейському фінансовому ринку значно підвищила ставки залучення за суверенними паперами. В таких умовах дохідність 9,25%, за якою Україна розмістила свої євробонди, є хорошим результатом», — вважає директор Генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олена Щербакова.  За оцінкою аналітиків «ІНГ Банку», випуск євробондів частково покриє  річний план Мінфіну з розміщення єврооблігацій у цьому році на $3,5 млрд і сприятиме погашенню урядом $800 млн кредиту МВФ у другій половині року.