Учора на ІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх, які тривають у норвезькому Ліллехаммері, українська збірна розпочала медальний рахунок. Перемогу в гонці переслідування здобула шістнадцятирічна біатлоністка Христина Дмитренко.

Стартувавши з четвертої позиції, на якій напередодні зупинилася в спринті,  та допустивши два промахи на першому вогневому рубежі, юна українська спортсменка продемонструвала бійцівські якості. У подальшому стрільба була ідеальною, і з останнього вогневого рубежу Христина пішла дещо попереду своїх основних суперниць на цьому турнірі.  Фінішувала Христина у стилі досвідчених кумирів — представниць першої  жіночої біатлонної команди України.

 «Золотий» час спортсменки — 25:12.9.

 «Я не одразу зрозуміла, що перемогла! Повірила в свій успіх, тільки коли вже була на фінішній прямій», —  поділилася вона   емоціями з прес-службою НОК України після фінішу.

—  На першому вогневому рубежі зробила два промахи, але, мабуть, саме вони загартували мене, й на наступних рубежах я не робила помилок.

Дуже хотіла вибороти медаль. Четверте місце в спринті дало мені великий поштовх для сьогоднішньої перемоги! Хотіла довести всім та насамперед собі, що здатна на більше», — додала чемпіонка. Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка, який на трибунах вболівав за українську спортсменку, першим привітав чемпіонку, тренерський склад збірної та Федерацію біатлону України з успішним виступом.