Внаслідок перерозподілу коштів державного бюджету 2015 року Харківщина отримала додаткові 42,8 мільйона гривень, які спрямують на підтримку та розвиток освітньої галузі області.

Як пояснила заступник голови облдержадміністрації Юлія Світлична, понад 20 мільйонів гривень спрямують на закупівлю нових шкільних автобусів для учнів сільських шкіл.

«У 2015 році ми відновили програму закупівлі шкільних автобусів. Уперше за чотири роки за кошти обласного бюджету придбано 11 автобусів для сільських шкіл. Цю роботу продовжуватимемо і в 2016 році», — сказала вона й наголосила, що відновити і розвивати програму із закупівлі шкільних автобусів в області вдалося завдяки чіткому розподілу фінансових ресурсів і дисципліні під час виконання завдань. Посадовець підкреслила, що свої зусилля влада  зосередить не лише на забезпеченні соціальних гарантій для працівників освіти, а й на закладенні коштів на розвиток галузі.

Значну частину додаткових коштів  використають на придбання першої партії підручників для 4 і 7 класів, оскільки в області на складах видавництв уже чекають майже 30% потреби видрукуваних книжок. За  запевненням Юлії Світличної, в січні діти отримають підручники в повному обсязі.

За її словами, частину субвенції спрямують на оновлення матеріально-технічної бази опорних шкіл, а також на захищені статті видатків, що дасть змогу своєчасно виплачувати заробітну плату вчителям і зменшити заборгованість за енергоносії.

«На сьогодні Харківська область як крайня мирна в Україні перебуває у складній ситуації. У нас офіційно зареєстровано понад 205 тисяч тимчасово переміщених осіб із зони АТО. Поза сумнівом, з бюджетом, який було розраховано тільки на жителів області, складно виконувати всі функції. Але завдяки тому, що голова обласної адміністрації обстоює інтереси регіону на рівні вищих органів влади, нам вдається отримувати з державного бюджету додаткові кошти для освіти, медицини, культури, спорту. Це дає змогу нам жити в звичайному режимі й забезпечувати соціально-економічний розвиток області», — зазначила Юлія Світлична.