Олена ІВАШКО,
«Урядовий кур’єр»

Майже 3,5 мільйона туристів та відпочиваючих в 2018 році відвідали Херсонщину. А за 10 місяців 2018 року через Міжнародний аеропорт «Херсон» та контрольні пункти в’їзду-виїзду в області побувало 18247 іноземців.

Як зазначила директор Департаменту культури, туризму та курортів Світлана Думинська, з початку року суб’єктами туристичної діяльності сплачено до бюджетів усіх рівнів 28145,8 тисяч гривень, що на 2,9% більше ніж у минулому році. Сума надходжень туристичного збору до місцевих бюджетів за 10 місяців 2018-го року склала 3018,5 тисяч гривень, що перевищило показник 2017 року на 11,7%.

Світлана Думинська окреслила основні завдання на 2019 рік, передусім – це сприяння розвитку туристично-інформаційної інфраструктури області, індустрії гостинності, якості надання туристичних послуг. Також вона відзначила маркетингове просування туристичного продукту на українському та міжнародному туристичних ринках. Для подальшого розвитку туристично-інформаційної інфраструктури області, індустрії гостинності, якості надання туристичних послуг залишається пріоритетним: маркування туристичних маршрутів на територіях національних природних парків «Олешківські піски», «Джарилгацький» та «Нижньодніпровський»; застосування багатомовної системи на вказівниках і знаках щодо навігації туристичних об’єктів на Херсонщині за європейськими стандартами на території Білозерського, Бериславського, Олешківського, Каховського та Чаплинського районів; організація та проведення заходів щодо підвищення якості підготовки фахівців індустрії гостинності для ефективної організації туристичної діяльності та розширення асортименту туристичних послуг; сприяння розвитку інфраструктури курортно-рекреаційних зон, на природно-заповідних територіях, об’єктах історико-культурної спадщини, інших туристично-привабливих об’єктах.

У рамках маркетингового просування туристичного продукту на українському та міжнародному туристичних ринках окреслено такі першочергові завдання, як організація та проведення заходів регіонального, національного та міжнародного рівня туристичного спрямування; представлення туристичного потенціалу області на провідних національних і міжнародних туристичних заходах виставково-ярмаркового спрямування; популяризація рекреаційного потенціалу області через загальнодержавні, місцеві, іноземні ЗМІ.

«Цей комплекс заходів дозволить створити умови для високих стандартів та безпеки туризму, стимулюватиме залучення інвестицій у сферу туризму, виведе Херсонщину на європейський рівень надання туристичних послуг», – зазначила Світлана Думинська.