Село Сваркове Глухівського району вважається одним з віддалених на Сумщині. Однак лише географічно. Насправді тут цілорічно  вирує культурно-мистецьке, молодіжне, спортивне життя.

Ось і днями в центрі населеного пункту відкрили розкішний хокейний майданчик, який став справжньою окрасою села і неоціненним подарунком як для місцевих юних та дорослих прихильників здорового способу життя, так і жителів навколишніх населених пунктів. До речі, ковзанка — єдина в районі та одна з небагатьох у селах Сумщини.

Хокейні баталії в Сварковому стануть регулярними. Фото автора

Як зазначив тимчасовий  виконувач обов’язків голови Глухівської районної державної адміністрації Володимир Картавий, це вдалося зробити завдяки  ентузіазму Сварківського сільського  голови  Юрія Матвієнка, за підтримки працівників  сільської  ради  і місцевої молоді.

За словами Юрія Матвієнка, будівництво майданчика тривало майже два роки, для чого використано 40 тисяч гривень бюджетних та залучених коштів. Він подякував за допомогу регіональному директорові в Сумській області ТОВ «РОСТОК-ХОЛДИНГ» Миколі Козлову, директорові ПП «Аграрні інвестиції» Олексію Жибику  та депутату  районної  ради  Анатолію Капельку.

На відкритті майданчика відбувся святковий січневий турнір, участь у якому взяли чотири команди дорослих, а незабаром на  ньому планують провести чемпіонат Глухівського району з хокею.