Вчоча, на Всесвітньому мобільному конгресі (MWC 2016), що проходить у Барселоні з 21 по 25 лютого, корпорація Samsung анонсувала два нові флагманські смартфони. Дизайн новинок залишився майже незмінним від своїх «молодших братів», але гаджети отримали суперову внутрішню начинку, поліпшену камеру і потужнішу батарею, а також систему охолодження з тепловою трубкою.

Презентація нового покоління флагманських смартфонів Samsung - це завжди подія року, яка навіть у найбільших скептиків не викликає жодних сумнівів. На цей раз прем'єра відбулася у форматі віртуальної реальності - перед її початком всі відвідувачі прес-конференції отримали окуляри Gear VR.

Щодо головного винуватця події року - Samsung Galaxy S7, то він майже нічим не відрізняється від свого попередника. Радикальних змін у дизайні Galaxy S7 не відбулося. Але на них майже ніхто і не сподівався. Новий апарат отримав лише загнуту по краях скляну задню панель і став схожим на Galaxy Note 5.

У продаж Samsung Galaxy S7 надійде 11 березня у трьох кольорах - чорному (Black Onyx), золотому (Gold Platinum) і сріблястому (Silver Titanium). Незалежно від кольорів, усі новинки отримають захист від потрапляння вологи і пилюки за стандартом IP68.

У дизайні дисплея революції також не відбулося: як і попередник, Galaxy S7 оснащений 5,1-дюймовою Quad HD матрицею Super AMOLED із захисним склом Corning Gorilla Glass 4. А ось Galaxy S7 edge став більшим - тепер його екран виріс до 5,5 дюймів, маючи таку ж роздільну здатність. Наразі обидві моделі мають функцію Always On, тобто частина дисплея завжди залишається увімкненою - на ній відображається реальний час, повідомлення та інша важлива інформація.

Але найбільшою несподіванкою для більшості майбутніх власників Samsung Galaxy S7 є слот для карти пам’яті microSD, якої не було раніше в смартфонах попереднього покоління.

Правда, за таку «розкіш» потрібно платити, смартфон пропонуватиметься тільки з 32 Гбайт флеш-пам'яттю.
У якості апаратної основи Galaxy S7, як і очікувалося, отримав чіп Qualcomm Snapdragon 820, хоча для деяких ринків модель буде доступна з процесором сімейства Exynos. Але корпорація Samsung заявляє про 30% приросту в швидкості роботи CPU і збільшенні швидкодії графічного контролера майже на 60%. Крім того, Samsung згадує про підтримку Vulkan API, що має поліпшити геймерскі можливості смартфона. Але навіть при високих навантаженнях проблем з перегрівом виникати не повинно - за відведення тепла від «серця» новинки відповідає система охолодження на базі теплової трубки.

Ще одне важливе вдосконалення в Galaxy S7 торкнулося його камери. Її здатність зменшилася до 12 Мп замість колишніх 16 Мп, зате розмір кожного пікселя збільшився до 1,4 мкм, а розмір діафрагми розширено до f / 1,7. Виробник стверджує, що це дозволить камері захоплювати на 56% більше світла, а велика апертура додасть ще 25%. Практично це позитивно позначитися на здатності фотомодуля робити знімки у майже суцільній темряві.
Слід відзначити і поліпшену батарею. Якщо Galaxy S6 поставлявся з джерелом живлення ємністю 2550 мА ∙ год, то його наступник отримав акумулятор на 3000 мА ∙ год, а Galaxy S7 edge і того більше - 3600 мА ∙ год.