БУКОВИНА. Загалом до кінця року уряд обіцяє області асигнувань на 1,4 млн грн для погашення іпотечних кредитів у рамках цього важливого соціального проекту. Будівельні компанії Буковини пропонують до продажу 300 квартир у зданих в експлуатацію будинках. Бери кредит, заходь і радій життю! 

Обласна міжвідомча ко?місія визначила і затвердила дев’ять будівельних об’єктів, житло в яких (а це майже 200 квартир) буковинці можуть придбати на умовах здешевленої іпотеки. Облдержадміністрація надалі працює над розширенням переліку компаній-забудовників і банків-учасників програми, звертаючи особливу увагу на первинний ринок житла у районах області. День у день дедалі більше громадян звертається по консультацію до  «єдиного вікна», відкритого на базі регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву, де всі охочі можуть скористатися нечувано дешевою іпотекою під 3% річних, отримують вичерпну інформацію про умови участі у програмі «Доступне житло», а також в інших чинних аналогічних державних проектах «Власний дім» та «Молодіжне кредитування».

«Нині 87 жителів нашої області вже звернулися до банків для участі в Державній програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів, — розповідає головний архітектор області, начальник управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької ОДА Роман Пивнюк. — 19 осіб саме укладають угоди на отримання кредиту для придбання квартир на умовах здешевленої іпотеки. Переконаний: це дасть можливість багатьом жителям нашої області поліпшити свої житлові умови».

На його думку, будівельні компанії області пропонують до продажу саме компактні за метражем квартири (різні за плануванням, розташуванням), що за площею вписуються в обумовлені програмою нормативи.

Слід додати, що значна кількість таких квартир розташована в районних центрах. Нині такі «пільгові квартири» вже чекають на майбутніх господарів у Сторожинці і Глибокій. 

Отже, житло є, можливість узяти надзвичайно вигідний кредит на його придбання — також. А головне — є цілком платоспроможні громадяни, готові хоч зараз увійти у програму, адже саме Буковина вирізняється з-поміж інших регіонів офіційно зафіксованим мільярдом гривень на рік, що надходить в область через системи міжнародних переказів від тих, хто працює за кордоном.