Олександр ВЕРТІЛЬ,
«Урядовий кур’єр»

На нинішній рік в обласному бюджеті Сумщини на розвиток малого бізнесу передбачено 3 мільйона гривень, а в бюджетах районів та об’єднаних територіальних громад – 3,03 мільйона.

Про це повідомив заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської ОДА Олександр Оксантюк у ході «круглого столу» щодо фінансової підтримки суб’єктів малого підприємництва в регіоні за участю працівників обласного та регіональних підрозділів ПАТ «Державний ощадний банк України».

Ще позаторік в області запрацювала Програма розвитку малого і середнього підприємництва до 2020-го року, яка передбачає механізм часткової компенсації сплачених відсотків за кредитами, отриманими суб’єктами малого підприємництва у державних банківських установах.

За словами посадовця, торік компенсовано майже 842 тисячі гривень із бюджетів різних рівнів, у тому числі із обласного – 370 тисяч, районних – понад 385, ОТГ – 53,3 тисячі гривень.

За час дії Програми 20 місцевих підприємців перемогли у конкурсних відборах для отримання компенсації, переважна більшість коштів використана на придбання сільськогосподарської техніки та обладнання.

У середині березня цього року розпочнеться новий конкурсний відбір проектів суб’єктів малого підприємництва.