Українські стрілки-паралімпійці відмінно виступили на кубку світу з кульової стрільби серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. На змаганнях,  які проходили в другій декаді березня в Бангкоку, шестеро українських спортсменів змагалися з понад 100 спортсменами з 30 країн світу. І вибороли головний трофей.  Цей результат був забезпечений 10 високими нагородами, п’ять з яких — золоті, дві срібні та три бронзові медалі.

Зокрема в останній день змагань Олексій Денисюк традиційно виборов золоту нагороду у вправі зі стрільби з малокаліберного пістолета на 50 метрів (Р4). Це третя золота медаль Олексія, яка зробила його фаворитом національної паралімпійської збірної команди України.

У Василя Ковальчука у вправі зі стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів (R5) — срібло, а в Андрія Дорошенка у вправі зі стрільби з малокаліберної гвинтівки на 50 метрів — бронза.

Результати виступу національної паралімпійської збірної команди з кульової стрільби виглядають наступним чином:

«Золото» для України також здобули Ірина Ляху (пістолет П2) та Андрій Дорошенко (гвинтівка Р1), у Василя Ковальчука — «срібло» та «бронза» у стрільбі з різнокаліберних гвинтівок, по одній бронзовій медалі в Ольги Ковальчук  та Юрія Стоєва.

Марія ЛАГІДНА
для «Урядового кур’єра»