ДОСЛІДЖЕННЯ. Відома експертна компанія McKinsey прийшла до висновку, що у найближче десятиріччя Стокгольм буде найбільш економічно розвиненим містом Західної Європи, передає УКРІНФОРМ з посиланням на  korrespondent.net.

Компанія проаналізувала, зокрема, ВВП на душу населення. За прогнозами, до 2025 року на одного жителя Стокгольма буде доводиться на 14 000 євро більше, ніж сьогодні.

Зазначається, що цей показник не є визначальним. При складанні рейтингу експерти враховували і якісні характеристики – стан інфраструктури, стандарт послуг і т.п.

У результаті шведська столиця виявилася лідером списку за сукупністю критеріїв. Тут оптимальна народжуваність, а також вдале поєднання науки і бізнесу, показує дослідження. Ситуація з житлом не так райдужна, але, незважаючи на це, експерти вірять у могутній розвиток економіки міста у найближчі роки.

Серед інших європейських міст спеціалісти виділяють також Осло - норвезька столиця обходить конкурентів за рівнем ВВП на душу населення.

У Східній Європі є міста, які будуть розвиватися швидше, ніж скандинавські, однак це пов'язано багато в чому з відносно низькою «точкою відліку». Загалом у світі найшвидше економічно розвиватимуться китайські міста, прогнозує McKinsey.

Нагадаємо, раніше Гонконг назвали кращим містом для життя у світі. Загалом до першої десятку потрапили п'ять європейських міст, три азіатських, одне північноамериканське і ще одне австралійське.