Правоохоронці затримали заступника військового комісара Маріупольського військкомату Віталія К. під час отримання ним хабара. Як повідомили у департаменті захисту економіки Національної поліції України, посадовець військкомату прифронтового міста досить своєрідно виконував свої службові обов’язки. У межах кримінального провадження правоохоронці встановили, що підозрюваний допомагав землякам-призовникам уникати служби в ЗСУ. Певна річ, вдавався він до цього не з пацифістських міркувань, а за солідну винагороду. Нарешті попався співробітникам управління захисту економіки в Донецькій області, Нацполіції та військової прокуратури Маріупольського гарнізону в момент передачі йому 800 доларів США за звільнення молодика від строкової військової служби.

Триває досудове розслідування. Уже відомо, що затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади.

До речі, чимало жителів Маріуполя причиною затримання заступника військового комісара саркастично називають його професійну звичку. Виявляється, перед військкоматом він встиг попрацював начальником податкової інспекції селища Мангуш, а ще першим заступником начальника управління Пенсійного фонду в Іллічівському районі Маріуполя, директором автотранспортного підприємства. Тому це людина, м’яко кажучи, небідна: в е-декларації посадовець недавно підтвердив, що він власник трьох будинків у Маріуполі, кожен з яких площею понад 100 квадратних метрів, п’яти земельних ділянок загальною площею більш як 2 тисячі квадратних метрів і кількох дорогих автомобілів і моторних човнів. 

Марко ТИН
для «Урядового кур’єра»