Перші зимові вихідні у місті Лева  відзначилися великим проектом «Ніч у Львові», десятим за ліком.  Головна ідея фестивалю — різноманітні культурні заклади, як то музеї, театри продовжують свій звичний графік роботи, завдяки чому уночі можна поблукати підземеллями львівської ратуші та музеїв. З нагоди ювілею географія «Ночі» істотно розширилась.

Зокрема, в найбільшому львівському парку «Знесіння» було відкрито «Стежку монаха», екскурсію якою проводив, звісно,  монах. Так само вперше до проекту долучився музей Олекси Новаківського, де відбулася тематична нічна екскурсія  про сакральне в творчості художника.

Місто, двоє, танго й ніч... Фото Володимира ДУБАСА

Не обійшлося без вуличних театральних вистав у виконанні театру «Воскресіння». За словами речниці театру Жанни Мураї, цього разу сценою став внутрішній дворик ратуші, де  глядачі переглянули виставу «Львів то є Львів», присвячену життю та звичаям столиці Галичини ХІХ століття.

Варто зазначити, що мистецькі заходи у такі дні  охоплюють не лише музеї, храми, галереї і театри. Один з великих банків, приміром,  запросив усіх послухати концерт класичної музики від «Віртуозів Львова».

Олександр СИРЦОВ 
для «Урядового кур’єра»