Компанія Nikola Motors представила концепт пікапа з гібридним воднево-електричним двигуном. Він здатний проїжджати на одному заряді на 100 кілометрів більше, ніж Cybertruck від Tesla, кажуть розробники.

Концепт автомобіля отримав назву Badger – очікується, що його продажі розпочнуться у вересні 2020 року. Пікап здатний розігнатися з 0 до 98 км/год за 2,9 сек, а його крутний момент становить 1 329 Нм.

Такого крутного моменту автомобіль досягає за рахунок суперконденсаторної системи. Усередині Badger встановлений резервуар на 8 літрів рідкого водню, а також 300-кіловатний акумуляторний блок потужністю 160 кВт⋅ч. Це дозволяє йому долати відстань в 965 кілометрів на одному заряді.

Крім іншого, в корпус автомобіля вбудовано розетку для підключення різних робочих інструментів потужністю 15 кВт. Badger здатний забезпечувати тягову потужність в 3 629 кілограм.

Як уже повідомляв "Урядовий кур'єр" у світі з’явилася «нова африканська автомобільна марка» Mureza Auto. У вересні 2019 року на автомобільній виставці в Йоганнесбурзі Mureza Auto представила свою першу модель – крос-хетчбек Prim8. 

Орест ГОРЯНСЬКИЙ
для «Урядового кур’єра»