Під головуванням віце-прем’єр-міністра Павла Розенка відбулося засідання Організаційного комітету з підготовки та відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. «Мета проведення цьогорічних заходів — вшанування пам’яті кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найкривавішою в історії людства, нагадати суспільству про внесок України у перемогу над нацизмом, про ті втрати та жертви, яких зазнав український народ», — зазначив урядовець.

Символами цьогорічних заходів будуть уже усталені символ «Мак пам’яті» та гасло «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Особливу увагу приділять відзначенню Дня пам’яті та примирення 8 травня, адже на цей день припадає Провідна неділя, яка є днем традиційного вшанування померлих.

Йшлося й про безпеку і роль правоохоронців. Адже дні 8-9 травня можуть використати окремі сили для спроб розхитати ситуацію в країні та поглибити протистояння у суспільстві. «Сподіваюся на здоровий глузд і толерантність українців», — цитує слова урядовця його прес-служба.