Перші архівні дані про Лубенське укрупнене лісництво датуються 1913 роком. Згідно з наказом Мінлісгоспу колишнього СРСР від 19 лютого 1952 року № 143 був створений Лубенський навчально-дослідний лісгосп площею 38 тисяч гектарів на території 17 адміністративних районів. У цьому ж році частина лісового фонду відійшла до новоствореного Миргородського лісгоспу, а також до Золотоніського та Яготинського лісгоспів. У 1960 році на базі Лубенського лісгоспу був організований держлісгосп, а з 2005-го, в процесі реформацій, він перетворився на ДП «Лубенське лісове господарство».

Сьогодні воно охоплює 5 лісництв на території Лубенського, Чорнухинського, Оржицького, Семенівського, Хорольського адміністративних районів і силами 60 працівників на чолі з молодим, енергійним директором Тарасом Охріменком опікується 17 тисячами гектарів лісових угідь. Турботою лісівників є збільшення лісистості рідного краю та створення нових лісів. А тому щороку висаджують їх до 200 гектарів. Для вирощування якісного садивного матеріалу на підприємстві є власний розсадник у приміському лісництві, де вирощують майже мільйон саджанців сосни, берези, дуба звичайного, дуба червоного, горіха чорного тощо. Також розводять декоративне садівництво з розкішними туями, ялівцями, самшитом.

Крім того, у лісгоспі розвивають мисливське господарство, надійно охороняють ліси від пожеж та самовільних рубок, заготовляють та реалізовують деревину, розбудовують рекреаційні пункти відпочинку, виконують усі поставлені перед ними державою завдання.