У ТОВ «Агрофірма «Ольвія», що в селі  Чкалове Приазовського району Запорізької області, переймаються не лише виробничими питаннями, а й опікуються здоров’ям місцевої молоді.

Товариство спеціалізується на рослинництві й тваринництві. Має сучасний комплекс вирощування великої рогатої худоби. А зважаючи на зростання попиту на якісне зерно, має сучасний тік з насіннєвою очисною лінією. Найбільше зерна йде споживачам у Дніпропетровську, Херсонську та Луганську області. На току працює й вібростіл — пристрій для калібрування насіння соняшнику, щоб покупець отримав продукцію найвищої якості. Відсіяне по фракціях, його пакують у лантухи з мінімальними затратами людської праці.

Щодо тваринницького комплексу з вирощування великої рогатої худоби, то ферма — гордість керівника «Ольвії» Анатолія Тиховода. Раніше на фермі вирощували гусей та мали 150 голів овець «для себе». Нову справу розпочали, переобладнавши старі приміщення. З племрадгоспу Сумщини привезли 70 голів молодняку м’ясної породи, 28 племінних теличок. Застосовують технологію безприв’язного утримання. Телята підростають з коровами в природних умовах.

Але головне багатство «Ольвії» — її чудові люди, які дякують своєму керівникові, що живуть і працюють саме тут, під надійним крилом агрофірми. 

У селі Чкалове дуже пишаються своїм земляком Федором Конюховим, оберігають його домівку, що стала музеєм. Обличчям села можна назвати і місцевий стадіон, яким віднедавна пишається громада. Він став справжнім подарунком селу від «Ольвії». Підприємство вклало в його облаштування понад 500 тисяч гривень. Все літо берегли ніжну зелень покриття від посухи, поливали траву. Встановили зручні крісла, огорожу. Тут тренуватимуться сільські футболісти. У Чкаловому є три футбольні команди — дві дитячі й одна доросла. Спортивний інструктор, свого часу гравець запорізького «Металурга», Віктор Цахно, який повернувся в рідне село тренувати молодь, упевнений, що тут можна досягати результатів не гірших, ніж у місті. Важливо, щоб молодь обирала спорт, а не шкідливі звички та недоречні вподобання. А загалом торік господарство витратило понад чверть мільйона гривень на благодійність у своєму селі та Приазовському районі області.

ДОВІДКА «УК»

Торік напередодні професійного свята аграріїв керівник ТОВ «Агрофірма «Ольвія» Приазовського району Анатолій Тиховод отримав посвідчення про присвоєння йому звання «Заслужений працівник сільського господарства». Науковець, агроном за фахом, із 2000 року — директор агрофірми. Він також голова Ради сільгосптоваровиробників Приазовського району, Аграрної спілки Запорізької області, член Ради Аграрного союзу України.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»