СПІВПРАЦЯ. Обмін товарами і послугами між Україною  та Ізраїлем цього року може сягнути мільярда доларів.

Питання створення зони вільної торгівлі та подальшого розвитку ефективної торговельно-економічної взаємодії обговорили Президент Віктор Янукович і віце-прем’єр-міністр, міністр закордонних справ Держави Ізраїль Авігдор Ліберман.

«Обговорювали питання створення зони вільної торгівлі, збільшення обсягів торгівлі між країнами, — прокоментував результати зустрічі міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко. — Ми виходимо з того, що цей рік може принести близько одного мільярда доларів загального обміну товарами та послугами».

Глава зовнішньополітичного відомства підкреслив, що за останній час Україна та Ізраїль прийняли кілька принципово важливих рішень, які йдуть на користь громадянам двох країн. Зокрема йдеться про встановлення безвізового режиму. Міністр наголосив, що це питання також є важливим з точки зору підтримання контактів з нашими співвітчизниками, які в різні часи виїхали до Ізраїлю. «Ми підтримуємо постійний і дуже продуктивний діалог з Державою Ізраїль на всіх рівнях», — заявив він.

Значну увагу під час зустрічі сторони приділили обговоренню ситуації на Близькому Сході. Скажімо, в Сирії живуть кілька тисяч українських громадян, і сьогодні українській владі важливо розуміти, як бачить зокрема Ізраїль шляхи врегулювання ситуації, повідомляє прес-служба Президента.

Обговорено також питання українсько-ізраїльського співробітництва у науково-технічній сфері, зміцнення міжособистісних контактів, політичного діалогу. «Усе це є серйозним чинником збільшення наших можливостей у регіоні й розуміння, як саме через тих, хто зберігає зв’язки з Україною, можна розв’язувати дуже багато проблем і реалізовувати серйозні проекти», — резюмував сказав Костянтин Грищенко. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»