Зламай межі свого світу — саме це слоган третьої частини  бойовика-антиутопії «Дівергент 3. Віддана». Фільм, як і попередні частини,  знятий за романом Вероніки Рот.

Події розгортаються на уламках колись існуючого світу — в обгородженому високою  стіною місті Чикаго. Головні герої — Тріс й Тобіас — наважуються покинути свій дім, аби дізнатися всю правду про світ, у якому живуть. Вони не вірять, що все закінчується за стіною. І разом із друзями вони зустрічаються з бюро генетичної експертизи. Тріс і Тобіас дізнаються шокуючу правду про війну, яку пережила Америка. Внаслідок цього світ поділений на людей генетично уражених та чистих. Кожне немовля ретельно досліджують. Навіть більше, вчені намагаються стерти пам’ять усіх людей, щоб знову поділити світ на фракції.

Герої фільму розуміють, що за стіною на них не чекає омріяна свобода та рівність. Їм доведеться обрати, на чиєму боці боротися.

Для тих, хто обожнює фантастику, — це ідеальний вибір для перегляду. «Дівергент» — це сучасний крик про допомогу, що стає все гучнішим. В українському прокаті з 10 березня.

Євгенія БОРИСОВА
для «Урядового кур’єра»