ДРУЖБА. Для поглиблення співробітництва та міжобласний кооперації Запорізька та Луганська області уклали договір.

Ініціатором виступили луганчани, бо, за словами очільника області Володимира Пристюка «обмін досвідом – це прекрасна практика для тих, хто цінує свій час». За його словами, задля підготовки договору активно працювала серйозна команда, що дозволило врахувати всі нюанси й особливості двох країв.

«Різним областям Україні є чому повчитися одна в одної. У всіх своя специфіка, але є й загальні риси, а найголовніше – прагнення зробити комфортнішим життя наших громадян», – зазначив голова Луганської облдержадміністрації.

Керівники запорізької області заявили, що зацікавлені в обміні досвідом у сфері передачі підприємств у концесію, а отже, залучення інвестицій в економіку краю. Презентуючи можливі напрямки співпраці між областями, вони розповіли, що деякі підприємства вже ведуть активну кооперацію. Серед таких прикладів  взаємодії відзначені Запорізький автозавод та Сєвєродонецький «Азот», а також авіакомпанія «Мотор Січ» та Луганський авіаремонтний завод. На думку Володимира Пристюка, зараз «кооперація між підприємствами поки що має стихійний характер», а в цій справі повинна бути система й для цього «наше завдання - донести інформацію про потенційних бізнес-партнерів, надати їм можливість співпрацювати». Виходячи із цієї стратегії луганський очільник області вважає, що товарообмін між двома областями може зрости в п'ять разів.

Так що кульмінацією візиту стало підписання Угоди про співробітництво між облдержадміністраціями, обласними Радами, а також між міськими Радами Луганська та Запоріжжя. І голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Пеклушенко заявив, що в місті металургів планують побудувати нову вулицю та назвуть її – «Луганська». Що ж до найсхіднішої області України, то тут уже є село й шахта з рідною для нових друзів назвою. Тож нову зустріч призначили на луганській землі.