ПРОГНОЗ. Протягом цього тижня на території України зменшиться швидкість вітру, а також різниця температури повітря по областях, що приведе до ослаблення та припинення небезпечних погодних явищ. Про це під час брифінгу повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС Микола Кульбіда.   

За його словами, із 19 липня після проходження через усю територію України атмосферного фронту температура становитиме 23—28 градусів тепла, а швидкість вітру зменшиться до 17—22 м за секунду. Водночас Микола Кульбіда зауважив, що на заході країни слід очікувати на сильні дощі, повідомляє РБК-Україна. «Період з 18 по 23 липня можна вважати спокійнішим, тільки в західних областях протягом 21—23 липня очікуємо на циклічні опади. Також у цей період можна чекати сильних дощів та посилення вітру», — спрогнозував синоптик.

Нагадаємо, що протягом 15—16 липня внаслідок несприятливих погодних умов було знеструмлено 409 населених пунктів у 10 областях. У Черкаській області внаслідок негоди одна людина загинула.