У щоденній діяльності уряд виконує Програму діяльності Кабінету Міністрів й інформує громадян про стан її виконання. Електронний звіт Програми та останні зміни в онлайн-режимі відображено на сайті program.kmu.gov.ua. Лідерами з виконання Програми діяльності уряду є Міністерство молоді та спорту (93,9%), Міністерство оборони (88,9%), Міністерство аграрної політики та продовольства (87,8%). Загалом у середньому 89,3% завдань уже виконано або перебувають на стадії виконання.

Зокрема за останній період Кабінет Міністрів підтримав доопрацьовану редакцію проекту закону України «Про освіту» №3491 і подав її на розгляд до Верховної Ради. Затверджено й перелік кваліфікаційних категорій і педагогічних звань педагогічних працівників та порядок їх присвоєння. На завершальному етапі Положення про індивідуальне навчання в загальноосвітніх навчальних закладах.

У межах підтримки обдарованої молоді врегульовано питання з призначення іменних стипендій для переможців конкурсів на здобуття щорічних премій Верховної Ради і Президента, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Дбаючи про здоров’я українських громадян, їхню здатність до захисту суверенітету і територіальної цілісності, високопродуктивної праці, а також сприяючи вихованню патріотизму, уряд постановою затвердив порядок проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення. Схвалено проект Національної стратегії з оздоровчої рухової активності в Україні на період до 2025 року «Рухова активність — здоровий спосіб життя — здорова нація».

Торік 80 міжнародних та європейських стандартів, інших актів технічного регулювання було введено до Програми робіт з національної стандартизації. Щодо 2016 року розглядають орієнтовний перелік європейських і міжнародних стандартів у сфері електронного цифрового підпису для введення його до проекту Програми робіт з національної стандартизації на поточний рік.

Запроваджено електронний сервіс з надання фізичним і юридичним особам інформації з Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство, в електронній формі в режимі реального часу.

Триває реформа органів внутрішніх справ. Станом на 29 грудня 2015 року в підрозділах патрульної служби працювало понад 5,2 тисячі патрульних поліцейських.

Уряд постійно проводить копітку й наполегливу роботу щодо забезпечення представництва інтересів держави в Європейському суді з прав людини. Кабінет Міністрів подав скарги до цієї інстанції у зв’язку з порушенням прав, гарантованих Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, у Криму та на сході країни. На сьогодні у провадженні ЄСПЛ перебувають три міждержавні справи «Україна проти Росії».

Відділ новин
«Урядового кур’єра»