МЕТА. На продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом сподівається Прем’єр-міністр Микола Азаров. Саме позитивна оцінка реформ в Україні, яку дала Рада директорів МВФ, вселяє оптимізм у перспективи  двосторонньої співпраці. Про це глава уряду заявив в інтерв’ю телебаченню «Євроньюз».

«Звичайно, саме на це я сподіваюся. Останні мої переговори, як і переговори моїх помічників з керівниками та експертами МВФ намітили головне: у нас є розуміння в цьому питанні, — наголосив Микола Азаров. — Фахівці МВФ зазначили, що більшість параметрів програми виконується: ми перебуваємо в рамках бюджетного дефіциту, встановленого нашою угодою з Фондом, всі наші монетарні показники також в рамках маяків». Україна також підтвердила свою кредитоспроможність, зберігаючи при цьому хороші темпи зростання економіки.

«Ось цей позитив, накопичений останнім часом, дає підстави оптимістично дивитися на можливість продовження нашої співпраці з МВФ», — цитує слова Прем’єр-міністра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Раніше Рада директорів Міжнародного валютного фонду дала об’єктивну і збалансовану оцінку поточної ситуації в Україні. Зокрема відзначила відновлення економічного зростання в Україні після кризи 2008—2009 років, зниження рівня інфляції і дефіциту держбюджету, високо оцінила зусилля влади з проведення реформ (затвердження нового пенсійного законодавства, Податкового і Митного кодексів). Позитивно фонд оцінює і прогрес у банківському секторі.