УСШАназвалинайбезпечнішіавтомобіліминулого рокузаверсієюстраховогоінститутудорожньоїбезпеки IIHS, повідомляютьсвітовіЗМІ.

Американський страховий інститут дорожньої безпеки IIHS назвав найбезпечніші машини 2015 модельного року, які продають у США. Порівняно з попереднім рейтингом, кількість машин, які заслужили звання найбезпечніших, збільшилася на 32 моделі. Цього року в рейтинг потрапили 72 автомобілі. Щоб потрапити в число переможців у номінації Top Safety Pick+, автомобілю необхідно не тільки показати хороший результат у стандартному наборі краш-тестів, але і бути оснащеним системами попередження фронтальних зіткнень. Машина повинна мати функцію автоматичного гальмування (аж до повної зупинки) або уповільнення на швидкостях до 12 і 25 миль/год.

Найбільш безпечні моделі у категорії Top Safety Pick+:

♦ Lexus CT200h;

♦ Acura TLX;

♦ Volvo S80;

♦ Mazda3;

♦ Audi A3;

♦ Honda CR-V;

♦ Subaru Impreza

♦ BMW 2-Series

♦ Mazda CX-5

♦ Subaru XV Crosstrek.

У список кращих також увійшли Volvo V60, Toyota Highlander, Mazda6, Acura RLX, Acura MDX, Subaru Legacy, Hyundai Genesis, Lexus NX, Subaru Outback, Infiniti Q70, Mercedes-Benz M-Class, Toyota Camry, Lexus RC, Volvo XC60.

Моделям, які претендують на звання Top Safety Pick, не обов'язково мати допоміжні системи запобігання ДТП, однак вони повинні показати хороший результат у всіх краш-тестах. У тому числі, отримати «хорошу» або «прийнятну» оцінку при зіткненні з 25-процентним перекриттям, що імітує удар об стовп.

Найбільш безпечні моделі у категорії Top Safety Pick:

♦ Chevrolet Spark;

♦ Scion tC;

♦ Volkswagen Passat;

♦ Honda Fit;

♦ Subaru BRZ;

Lincoln MKZ.

Також у номінації відзначили ChevroletVolt, SubaruWRX, ToyotaAvalon, DodgeDart, VolkswagenGolf, MitsubishiOutlanderSport, FordC-MaxHybrid, VolkswagenGolfGTI, NissanRogue, FordFocus, ChevroletMalibu, ToyotaRAV4.

Експрес