П’ять сімей учасників АТО з Черкас відсвяткували Різдво в нових квартирах. Напередодні свята  ключі від новобудов їм вручив заступник голови — керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль. Разом з тим він зазначив, що на Черкащині закрили чергу, яка була на кінець минулого року, і далі активно працюють над укладанням нових списків на придбання житла.

Ключі від нової квартири одержав і син загиблого бійця третьокласник із Канева Дмитро Петрушенко. Він розповів, що житиме в новій квартирі разом із сестричкою Анею.

Третьокласник Дмитрик житиме в новому помешканні, але без тата… Фото прес-служби Черкаської ОДА

Ще п’ятнадцять сімей одержали нові помешкання напередодні Нового року. На придбання 20 квартир з державного бюджету надано 15,5 мільйона гривень. Завдяки плідній співпраці владних структур з народними депутатами України Черкащина чи не єдина з областей, де освоїли всі надані кошти.

— Поздоровляємо з різдвяними та новорічними святами представників сімей справжніх громадян України, які виконали свій обов’язок перед державою. Тепер держава має виконати свій обов’язок перед ними, — сказав Віталій Коваль. — Цьогоріч у бюджеті області також закладено кошти на програму пільгового житлового кредитування для сімей учасників АТО. Чекаємо відповідних кроків районних і міських рад для передбачення співфінансування.

Він додав, що за сприятливих умов Черкащина матиме близько 6 мільйонів гривень на пільгове майже безвідсоткове кредитування житла для таких родин.