Звичайно, за словами онука «нормальний дідусь попросив би шарф чи зефір у подарунок», але тільки не cекс! Чому? Дізнаєтесь, коли зберетеся на прем’єру фільму…

Відсьогодні в кінотеатрах можна переглянути комедію «Хтивий дідусь», яка хоча й дещо вирізняється вульгарністю, але надзвичайно чарівна і знайде своїх прихильників серед глядачів.

Фільм розпочинається похоронами: Дік Келлі (Роберт Де Ніро) хоронить свою дружину, з якою він прожив у шлюбі сорок років, з яких десять останніх вона боролася з раком. І він розуміє, що життя коротке, тож планує зробити те, про що мріяв 15 років: займатися сексом на пляжах Флориди доки вистачить сил. У мандрівку він бере свого онука Джейсона (Зак Ефрон) – успішного юриста, у якого за тиждень весілля з Мередіт (Джуліанна Хаф). Правда, про свої наміри він не поспішає його інформувати.

У «Хтивому дідусі» жодного разу не соромно за Роберта Де Ніро, який відпрацьовує увесь фільм з максимальною віддачею. Фільм поєднує у собі традиційні роуд-муві зі «студентськими» комедіями про пиятики, вечірки і тусовки, під час яких головні герої напиваються, обкурюються, демонструють власну силу, а на ранок прокидаються оновленими і дорослішими. Для гостроти сприйняття фільму в цей рецепт додали дрібку житейської мудрості від Де Ніро.

Під час подорожі змінюється не тільки дідусь, але й онук. Він починає жити і самостійно вирішувати, що для нього важливо. Він скасовує весілля і відправляється у наступну мандрівку, але з дівчиною, яку зустрів випадково.

Чи здійснить свою мрію дідусь, ви дізнаєтесь, переглянувши фільм, який закінчується щасливо – хрестинами. Вгадайте, хто щасливий батько?

Настя ІВАНЦОВА
для Урядового кур’єра