НОВОВВЕДЕННЯ. Вітчизняні ДАІшники вирішили не відставати від технічного прогресу і почали встановлювати на патрульні машини платіжні термінали, через які порушники ПДР зможуть сплатити штрафи відразу, в тому числі і по «безпалу», повідомив начальник Департаменту ДАІ України Валерій Лозовий, передає ТСН з посиланням на autoua.net.

Варто зазначити, якщо ДАІ вдасться технічно реалізувати задум і встановити термінали в кожному автомобілі, то це істотно полегшить життя автомобілістам. Адже чинна процедура оплати штрафів – екскурсія по бюрократичній системі країни.

Спочатку треба оплатити штраф у банку, потім з квитанцією поїхати в МРЕВ, де після стояння у черзі ще необхідно показати та довести, що місцевий бюджет чесно поповнений.

Нова ж процедура оплати нічим не буде відрізнятись від безготівкового розрахунку в магазинах – через бездротовий інтернет термінал зв'язується з банком, який знімає з картки зазначену суму штрафу.

Нагадаємо, нещодавно депутати внесли в Раду законопроект, яким доповнили та змінили систему та розміри нарахування штрафів. Зокрема пропонується збільшити стягнення за перевищення швидкості, за розмови по мобільному під час руху, за створення перешкод у русі громадському транспорту тощо.