ІНТЕГРАЦІЯ. Протягом двох днів у Сумах тривала Міжнародна універсальна виставка міжрегіональної і зовнішньоекономічної співпраці «Слобожанський міст – 2011».  У виставковому залі «Іллінський»  свої експозиції представили десятки підприємств Слобожанського краю та низки областей Російської Федерації — Курської, Бєлгородської, Брянської, Орловської, Архангельської ...

Як наголосив перший заступник голови Сумської облдержадміністрації Віктор Чернявський, подібний спільний форум став гарною можливістю для налагодження прямих економічних зв’язків між підприємствами двох сусідніх країн. Адже і в сумчан, і в їхніх російських партнерів багато можливостей для  обопільно корисної співпраці. В цьому переконують виробничі вектори таких сумських підприємств, як «Сумихімпром», «СНВО імені Фрунзе», «Укрросметал», «Насосенергомаш», «Керамейя», «Горобина», фарфорового заводу, казенного заводу «Імпульс» (Шостка) та багатьох інших. Протягом першого півріччя товарообіг між Україною і Росією порівняно з відповідним минулорічним періодом зріс на 11 % і в грошовому еквіваленті становив понад 245 мільйонів доларів. З них 90 % припадає на прикордонні регіони, до яких належить і Сумщина.

У рамках виставки відбувся форум «Кордон — середовище інновацій». Його учасники не тільки підсумували одержані протягом останніх років набутки, а й окреслили провідні соціально-економічні напрямки подальшої співпраці. Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Олександр Авіпов і заступник міністра регіонального розвитку Росії Максим Травніков висловили спільне переконання, що найближчим часом є всі можливості для її активізації, від чого матимуть відчутний зиск обидві сторони.