Таганський суд Москви оголосить вирок п'яти обвинуваченим у вандалізмі російським руферам 10 вересня.

«Оголошення вироку у цій справі перенесено на 10 вересня на 14:00. Коментарів про причини перенесення у нас немає. Вирок оголосить той самий суддя, який вів процес — Орлова Марина Євгеніївна», — повідомили в прес-службі суду агенції Укрінформ.

Прокурор попросив засудити до трьох років ув'язнення чотирьох фігурантів кримінальної справи про фарбування у кольори українського прапора зірки на шпилі московської висотки.

Як повідомляє кореспондент Російської служби Бі-бі-сі, до трьох років просять засудити Володимира Подрєзова, Олександра Погрєбова, Олексія Широкожухова і Євгенію Короткову. Обвинувачену Анну Лепьошкіну прокурори просять засудити до трьох років умовно.

Слідство вважає, що український руфер на прізвисько Григорій Мустанг об'єднався з бейсджамперами, аби дестабілізувати ситуацію в Росії, пофарбувавши зірку на висотці в кольори прапора України.

Четверо з п'яти підсудних — Олександр Погрєбов, Олексій Широкожухов, Євгенія Короткова і Ганна Лепьошкіна, за версією слідства, стрибнули з парашутами з висотки, аби підтримати акцію Мустанга. Ще один підсудний — руфер Володимир Подрєзов, за версією звинувачення, безпосередньо йому допомагав.

Раніше Подрєзов зізнався у скоєнні адміністративного правопорушення. За його словами, він дійсно провів українського руфера на дах висотки, але не знав про його наміри.

Правозахисна організація «Меморіал» усіх фігурантів цієї справи називає політичними в'язнями.

Українська служби Бі-бі-сі