Створення проектного офіса та спрощення процедур пришвидшить модернізацію. Таке переконання висловив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час зустрічі з Директором Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Чімяо Фаном. Сторони обговорили питання підвищення ефективності співпраці та реалізації започаткованих проектів.

Геннадій Зубко звернувся до цієї організації з пропозицією переглянути технічні процедури й терміни погодження проектних рішень. «У кризових умовах, — підкреслив урядовець, — процедурні затримки  спільних проектів неприйнятні ні для України, ні для Світового банку».

Віце-прем’єр запропонував створити робочу групу з представників Мінрегіону та Світового банку, яка напрацює пропозиції відповідних змін операційних посібників і технічних завдань у започаткованих та майбутніх проектах, що реалізовує Світовий банк в Україні.

«Реформи не можуть чекати. Потрібно враховувати ситуацію, в якій опинилася Україна зараз, а також ліквідувати ті перешкоди та проблеми, що виникли під час виконання попередніх проектів», — цитує слова Геннадія Зубка прес-служба віце-прем’єра.

Нині сторони мусять виходити з необхідності та важливості реалізації спільних проектів з реконструкції мереж водоканалів, централізованого теплопостачання. Для цього важливо побудувати спільну командну роботу щодо персоналу міністерства, групи управління проектів банку та фахівців з виконання проектів у водоканалах та теплокомуненерго.

«Ми ухвалили рішення про додаткове створення проектного офіса в міністерстві за рахунок власної економії, який дасть змогу скоординувати командну роботу й допомогти водоканалам і теплокомуненерго швидко та якісно працювати над реалізацією проектів», — зазначив Геннадій Зубко.

Мінрегіон уже координує кілька проектів міжнародної фінансової допомоги Україні. Зокрема проекти зі Світовим банком «Розвиток міської інфраструктури» ($140 мільйонів), «Розвиток міської інфраструктури - 2» ($350 мільйонів), «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України» ($382 мільйони).

А спільно з Європейським інвестиційним банком реалізують також «Надзвичайну кредитну програму для відновлення України» та «Програму розвитку муніципальної інфраструктури України». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»