Американська агенція розвитку торгівлі надаватиме допомогу у фінансуванні комплексної програми перероблення та зберігання овочів у Запорізькій області. У цьому під час візиту до Запоріжжя запевнив голова комерційного відділу Посольства США в Україні Джеймс Ліндлі. Він обговорив із керівниками Запорізької області потенційні напрями співпраці між Штатами і Запорізьким краєм. На його думку, обидві сторони зацікавлені у створенні таких проектів.

В.о. голови Запорізької ОДА Костянтин Бриль окреслив потенціал регіону у сфері малого та середнього бізнесу, виокремивши проекти зі зберігання та перероблення овочів.

— Нині в Запорізькій області, крім вирощування зернових, на високому рівні також садівництво та овочівництво. Тож наше завдання — залучити інвесторів до збуту та перероблення овочевої продукції, — зазначив він, додавши, що розвиток середнього бізнесу — основа економіки більшості високорозвинених країн. Тому влада області докладе всіх зусиль для створення сприятливого інвестиційного клімату, зокрема й у питаннях оформлення землі, надання дозвільних послуг.

Євген ЛОГАНОВ
для «Урядового кур’єра»