ПОЖЕЖА. Минулої суботи у селищі Михайло-Коцюбинське на Чернігівщині загорілася тваринницька будівля, яка належить місцевому приватному орендному підприємству.

Близько 15-ї години одна з працівниць побачила дим, що виходів з-під даху і викликала рятувальників. У цей час через приплив повітря вогонь почав швидко розповсюджуватися на дах і горище, де, до того ж, зберігались запаси сіна й соломи. Відсутність поруч джерел води лише ускладнювало роботу працівників МНС, адже їм доводилось їздити за кілька кілометрів заправлятись водою.

В результаті пожежі загинуло 116 голів свиней, вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі будівлі. В ході розслідування причин пожежі з’ясувалося, що для обігріву маленьких поросят використовувались нагрівальні прилади з відкритими лампами розжарювання. До того ж вони знаходились на небезпечній відстані від здатних загорітися матеріалів. Однією з найбільш ймовірних причин виникнення пожежі є те, що лампа розжарювання лопнула, нагрівальний елемент випав і призвів до загоряння, повідомляє полковник служби цивільного захисту Юрій Федоров, перший заступник начальника УМНС в Чернігівській області.