Світ відзначив Європейський день боротьби з торгівлею людьми. З цієї нагоди Міністерство соціальної політики вчора розпочало загальнонаціональну інформаційну кампанію, мета якої — привернути увагу до проблеми торгівлі людьми, роз’яснити громадянам види й форми цього злочину, а також шляхи надання підтримки й допомоги потерпілим.

Кампанія передбачає трансляції на державних і приватних теле- й радіоканалах країни, розміщення інформаційних матеріалів на зовнішніх носіях, у пресі, в соціальних мережах, інтерв’ю з експертами, інші інформаційні заходи.

Серед матеріалів, підготовлених для медіа, чимало розроблених спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями, що працюють у галузі протидії торгівлі людьми, зокрема координатором проектів ОБСЄ в Україні та інших.

У всіх областях країни вчора відбулися щорічні акції «Walk for Freedom/Хода за свободу». Їх спрямовано на підвищення рівня обізнаності населення з проблемою торгівлі людьми, поширення важливої інформації про неї та небезпеку, яку вона становить. 20 жовтня така акція відбудеться і в столиці.

Цей захід — не протест, а мовчазна мирна хода, яку організовують уже п’ять років поспіль, на захист мільйонів чоловіків, жінок і дітей, які перебувають у рабстві. Торік до акції долучилося 400 міст у півсотні країн, повідомляє прес-служба відомства. В Україні 2018 року до цієї благородної акції долучаються всі обласні центри та міста. Небайдужі громадяни виходять на вулиці, щоб об’єднати зусилля для подолання рабства. Воно становить міжнародний злочин, який вражає всі нації та впливає на людей усіх рівнів достатку.

Істина полягає в тому, що без усвідомлення проблеми її важко подолати. Міністерство соціальної політики щиро бажає через акцію «Walk for Freedom/Хода за свободу» розвивати діалоги, які сприятимуть поліпшенню підтримки постраждалих і переслідуванню торгівців людьми на глобальному рівні.